(004) 0733 311 177

Aeroportul Targu Mures

Aeroportul Targu Mures

Aeroportul Targu Mures

Aeroportul „Transilvania” Targu Mures este situat la aproximativ 3 km de centrul orasului Targu Mures si este considerat un punct important de sosire a turistilor care doresc sa viziteze Transilvania.

In anul precedent, aeroportul Targu Mures a avut un trafic de peste 250.000 de pasageri si este in continua crestere.

Ca destinatii principale catre si dispre Aeroportul Targu Mures regasim urmatoarele rute de avion ca:
Barcelona, Bucuresti, Budapest, Dortmund, London, Madrid, Milano, Paris, Roma.

Totodata, sunt si curse charter catre:
Billund (charter) , Copenhaga(charter), Hurhada(charter), Tel-Aviv(charter)

Mai multe informatii principale despre sosiri si plecari le gasiti AICI.

Orasul Targu Mures

Fiind amplasat la zona de intalnire a trei importante zone, atat geografice cat si economice, teritoriul municipiului Targu Mures este locuit inca din cele mai vechi timpuri, existand foarte multe dovezi materiale ca zona este locuita inca din timpuri neolitice.

Orasul a fost atestat documentar pentru prima oara in anul 1300, dar evident acesta exista pe acest loc de mult mai mult timp, si a jucat un rol important in regiune, incepandu-se a se remarca din secolul al XVI-lea ca un important centru cultural si scolar.

Orasul a ramas un puternic centru cultural si educational in ciuda industrializarii fortate care a avut loc in timpul comunismului cand s-au construit foarte multe fabrici mari de profil chimic, alimentar si multe altele.

Totusi orasul si-a mentinut legaturile cu istoria sa, istorie care poate fi explorata prin prizma multiplelor atractii si obiective turistice cu tema istorica, probabil cel mai usor de vazut fiind cetatea medievala.

Aceasta a fost construita de catre Stefan Bathori pentru a isi mentine puterea in regiune, din vechea fortificatie acum au ramas in picioare “Turnul Mic” si turnul juxtapus pe bastionul blanarilor. Cladirea a fost partial distrusa si arsa de cateva ori, precum si reconstruita si intarita pe parcursul secolelor, si acum ramane ca o dovada a puterii locuitorilor orasului.

O cladire ceva mai noua ce trebuie vizitata este Palatul Culturii, care acum include Filarmonica, Biblioteca orasului si Muzeul de arta. Atat arhitectura cat si decoratia cladirii reflecta un ritm clasic, dar din doua perioade distincte, demarcarea dintre cele doua fiind evidenta prin bosajul rustic din pietre mari cenusii. Interiorul cladirii este considerabil mai interesant de vizitiat.

Exista cateva statui si monumente ce ar putea fi de interes pentru dumneavoastra, cum ar fi statuia lui Avram Iancu, cea a lui Emil A. Dandea si Monumentul Latinitatii.

La capitolul muzee, Muzeul Judetean Mures ale carui sectii de Etnografie si Arta Populara, de Stiintele Naturii, de Arta si cea de Archeologie-Istorie sunt foarte interesante.

Acestea sunt desigur doar cateva exemple majore de obiective ce pot fi vazute in Targu Mures, veti putea vedea si explora mult mai mult din oras cu ajutorul serviciilor noastre de rent a car Targu Mures.

Comments

comments

This entry was posted in Mures and tagged , , . Bookmark the permalink.