(004) 0733 311 177

Obiective turistice in Targu Mures

Obiective turistice in Targu Mures

Obiective turistice in Targu Mures

Targu Mures este situat la locul de intalnire a trei zone majore, atat geografice cat si economice, ca dovada a importantei locatiei sale, teritoriul pe care se gaseste azi Municipiul Targu Mures este locuit din cele mai vechi timpuri.

Asezarea a fost mereu importanta, si a vazut foarte multe evenimente istorice, incluzand mai multe batalii, acesta a fost jefuit si incendiat si alipit Ungariei, doar pentru a mentiona cateva din evenimentele care i-au marcat istoria.

In ciuda tuturor schimbarilor Targu Mures a ramas un puternic centru cultural si scolar al regiunii, in timp ce-a devenit si un important oras industrial – din cauza industrializarii fortate din perioada comunista.

Un oras cu o astlfel de istorie nu poate avea decat foarte multe obiective turistice ce va merita atentia, si statuile din oras sunt monumente ce pot fi usor vizitate si admirate.

Statuia lui Avram Iancu este prima statuie dedicata memoriei conducatorului revolutiei romane din 1848 din Transilvania. A fost ridicata initial in Targu Mures in 1924 dar din 1940 aceasta se gaseste la Campeni. Aceea este statuia originala, statuia actuala din Targu Mures a fost desvelita in 1978 si este opera sculptorului Florin Codre.

Statuia lui Emil Dandea se gaseste in centrul orasului fiidn incadrata de Biserica Buna Vestire si de catre Primarie. Statuia es opera sculporului Anton Ratiu si-a fost inaugurata pe data de 18 august 1996.

Statuia lui Bernady Gyorgy a fost dezvelita in 1994 si este dedicata primarului care a fondat orasul modern.

Daca tot am mentionat Biserica Buna Vestire mai devreme, trebuie mentionate si cateva din lacasele de cult ce pot fi vizitate, cum ar fi Biserica Romano-Catolica “Sf. Ioan Botezatorul” care are o istorie foarte interesanta. Fiind initial o bisericuta iezuita construita in 1702 din lemn. Dupa trei decenii intra sub stapanire catolica si biserica a vazut constructii si reconstructii constante de atunci.

Evident acestea sunt doar cateva din atractiile sau obiectivele tusitice din Targu Mures, sunt mult mai multe si veti putea as vedeti mult mai multe daca ne angajati serviciile noastre de rent a car Targu Mures pentru a putea vizita pe toate in vizita dumneavoastra in frumosul oras din Transilvania.

Comments

comments

This entry was posted in Mures and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.