(004) 0733 311 177

Orasul Targu Mures

Orasul Targu Mures

Orasul Targu Mures

Teritoriul pe care se gaseste in ziua de azi orasul Targu Mures este locuit de catre oameni din cele mai vechi timpuri.

Fiind asezat la intalnirea a trei zone geografice principale – Campie Transilvaniei, Valea Muresului si Valea Nirajului – a insemnat ca locul este ideal pentru dezvoltarea culturilor umane si ca dovada sta faptul ca existe numeroase dovezi arheologice care atesta existenta oamenilor in aceste locuri inca din perioada neolitica. Pe parcursul istoriei, localitatea s-a dezvoltat si s-a afirmat ca fiind un important targ pentru regiune.

Prima atestare documentara a orasului dateaza din 1300, si de atunci a vazut foarte multe schimbari de nume, titluri si conducere; ca oras modern Targu-Mures s-a nascut in a doua jumatate a secolului al XIX-lea odata cu constructia caii ferate.

Considerand istoria orasului, turistii pot fi siguri ca vor avea cu ce sa-si ocupe timpul intr-un sejur in Targu-Mures.

Una dintre atractiile majore ale orasului este Cetatea Medievala construita in 1492 de catre Stefan Bathori. Din acea fortificatie initiala s-au pastrat “turnul mic” si turnul juxtapus prezentului bastion al blanarilor.

Orasul si cetatea au vazut multe distrugeri si reconstructii pe parcrusul timpului, iar in ziua de azi, cetatea este un simbol bine pastrat al rezistentei locuitorilor.

Centrul orasului este locul unde veti putea vedea statuia Lupoaicei care mai este cunoscuta si sub numele de Monumentul Latinitatii. Acest omagiu la adresa originii latine a poporului roman a fost de fapt un cadou din partea Italiei facut in 1921.

Catedrala Ortodoxa a urasului a fost construita intre 1925 si 1934 ca o necesitate stringenta in viata spirituala a romanilor din oras. Ansamblul pictural realizat pentru catedrala nu se impune doar prin suprafata pe care o ocupa, dar si prin rezolvarile stilistice legate de culoare utilizate, accente fiind puse pe rosu, galben si albastru.

Orasul contine si o serie de alte statui ale unor personaje importante din istoria orasului si a regiunii, cum ar fi statuia lui Avram Iancu, statuia lui Emil A. Dandea si a lui Bartok Bela.

Desigur acestea au fost doar cateva exemple de obiective turistice ce pot fi vizitate in timpul unei calatorii, pentru a vedea mult mai multe considerati angajarea serviciilor nostre de inchirieri masini Targu Mures.

Comments

comments

This entry was posted in Mures and tagged , , . Bookmark the permalink.